20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTragedie în Filipine: Accident de autobuz cu 17 morți

Tragedie în Filipine: Accident de autobuz cu 17 morți

Șaptesprezece persoane, inclusiv un cetățean kenyan, au murit când un autobuz de pasageri a ieșit din drum pe o „curbă ucigașă” și s-a prăbușit pe un munte din centrul Filipinelor, au declarat miercuri oficialii.

Autobuzul circula în municipalitatea Hamtic din provincia Antique. Accidentul a avut loc marți după-amiază, a declarat pentru AFP șeful agenției de dezastre, Roderick Train. Patru cetățeni kenyeni s-au numărat printre pasageri, care erau în mare parte rezidenți din Antique, a declarat guvernatorul Rhodora Cadiao pentru postul de radio local DZRH.

„Eu numesc acel loc „curba ucigașă”… este deja al doilea autobuz Ceres care a căzut acolo”, a spus ea, referindu-se la compania de autobuze. „Acest drum trebuie abandonat și trebuie făcut un altul pentru a face acea zonă sigură”.

Râpa puternic împădurită avea aproximativ 30 de metri adâncime, a spus Cadiao. Șapte persoane, inclusiv unul dintre cetățenii kenyeni, se aflau în stare critică la spital, iar alte patru erau stabile.

Potrivit martorilor, se pare că a fost o defecțiune mecanică la autobuz și șoferul a pierdut controlul direcției. Se pare că a fost defecțiune la sistemul de frânare.

Cadiao a vizitat spitalul unde supraviețuitorii erau tratați, potrivit Japan Today. Ea a promis asistență guvernamentală pentru cheltuielile medicale și funerare ale victimelor.

Operațiunea de căutare și salvare s-a încheiat, iar autoritățile se vor concentra acum pe recuperarea autobuzului. Accidentele rutiere mortale sunt frecvente în Filipine. Aici, șoferii încalcă frecvent regulile și vehiculele sunt adesea prost întreținute sau supraîncărcate.

Citește și: Strada Henri Coandă, între eroare şi oroare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS