13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Operațiune de amploare împotriva traficanților de migranți. 7 persoane, reținute, 4 sub control judiciar

(VIDEO) Operațiune de amploare împotriva traficanților de migranți. 7 persoane, reținute, 4 sub control judiciar

-

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT au destructurat o rețea transfrontalieră de traficanți de migranți.

Începând din 2019, membrii acestei grupări, compusă din români și vietnamezi, ar fi acționat în România și țări din estul Europei. Gruparea traficat migranți vietnamezi în Germania, Cehia, Franța și Marea Britanie.

Grupul infracțional își desfășura activitatea prin recrutarea, transferul și adăpostirea temporară a migranților vietnamezi, facilitând trecerea frauduloasă a frontierei României. Migranții erau grupați și transportați în autoutilitare sau autocamioane, punându-și viața în pericol.

13 transporturi de migranți, oprite

Rudele migranților plăteau sume între 4.000 și 8.000 de euro în Vietnam pentru serviciile oferite de grupare. În total, au fost reținute 13 transporturi cu 101 migranți ilegali. În urma a 9 percheziții domiciliare s-au descoperit:

  • 239.000 de lei,
  • 52.400 de euro,
  • 2.500 USD,
  • 4 autoturisme,
  • alte mijloace de probă.

EUROPOL a sprijinit investigațiile, oferind o echipă mobilă pentru verificarea în timp real a datelor obținute în timpul operațiunilor. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Procurorii DIICOT au reținut, ieri, 7 persoane pentru 24 de ore, dispunând măsura controlului judiciar față de alte 4. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București urmează să decidă asupra propunerii de arestare preventivă pentru 6 dintre acestea și arest la domiciliu pentru cea de-a șaptea, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor din Jandarmeria Română și a polițiștilor Gărzii de Coastă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Citește și: Trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit şi un altul e în stare gravă. Se pare că au mâncat alimente pe bază de pește

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O nouă etapă de dezinsecție

Salubritate Craiova anunță desfășurarea unei noi etape a dezinsecției...

ȘTIRI GdS