11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbat din Serbia depistat la muncă fără forme legale în județul Vâlcea

Bărbat din Serbia depistat la muncă fără forme legale în județul Vâlcea

Un bărbat din Serbia a fost depistat la muncă fără forme legale în județul Vâlcea. Nu are voie să mai vină în România 6 luni.

Polițiștii de imigrări din Vâlcea au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea muncii ilegale a cetățenilor străini, identificând un bărbat de 23 de ani din Serbia, care desfășura activități lucrative fără a avea forme legale de angajare la o societate comercială din domeniul panificației.

Pe numele bărbatului, autoritățile au emis o decizie de returnare sub escortă și au instituit măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale:

  • Uniunii Europene,
  • Spațiului Economic European,
  • Confederației Elvețiene, pe o perioadă de 6 luni.

Reprezentanții societății comerciale au fost sancționați cu o amendă de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României. Acțiunea a fost desfășurată în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Cetățenii străini care lucrează în România trebuie să respecte regulile legale privind angajarea, iar angajatorii sunt obligați să respecte procedurile legale pentru ocuparea forței de muncă străine.

Citește și: (VIDEO) Tânăr din Olt, reținut de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS