18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Opt morți într-un accident provocat de un traficant de migranți

(VIDEO) Opt morți într-un accident provocat de un traficant de migranți

-

Opt persoane, inclusiv doi americani, au fost ucise, ieri, după ce un traficant de imigranți ilegali s-a izbit de un SUV în Texas. El se sustrăgea de urmărirea polițiștilor, au declarat oficialii, potrivit www.foxnews.com.

Accidentul s-a produs pe ruta americană 57 în Batesville, în timp ce presupusul contrabandist de oameni fugea de polițiștii din Zavala, a declarat Departamentul pentru Siguranță Publică (DPS) din Texas.

Șoferul a depășit o mașină cu 18 roți într-o zonă interzisă înainte de a s-a ciocnit frontal cu un SUV Chevy care circula în direcția opusă, făcând vehiculul să ia foc. Toate persoanele aflate în ambele vehicule au fost ucise.
Șoferul SUV-ului și un pasager din Georgia au fost uciși. Cei cinci imigranți ilegali uciși în accident erau cetățeni din Honduras, au declarat autoritățile. Contrabandistul era din Houston.
Niciunul dintre cei implicați în accident nu a fost identificat public. O anchetă este în derulare.

1,7 milioane de persoane au intrat în țară din 20 ianuarie 2021

Granița de sud, în special în Texas, a înregistrat o creștere a migranților care încearcă să intre ilegal în SUA. Eforturile Texasului de a opri fluxul au fost împiedicate de guvernul federal, au spus oficialii.

Comisia pentru justiție condusă de republicani ai Camerei a lansat o investigație cu privire la gestionarea de către administrația Biden a crizei imigrației de-a lungul graniței dintre SUA și Mexic, inclusiv dacă președintele avea autoritatea de a tăia sârmă instalată de autoritățile din Texas pe Rio Grande, lângă Eagle. De când Biden a preluat mandatul, Serviciul Vamal și Protecției Frontierelor din SUA (CBP) a întâlnit 6,3 milioane de imigranți ilegali de-a lungul graniței de sud-vest, iar DHS a eliberat 2,9 milioane de imigranți ilegali în comunitățile din SUA, o scrisoare a comitetului adresată secretarului Departamentului pentru Securitate Internă (DHS) Alejandro Alejandro. Mayorkas notează.

Comitetul a adăugat că peste 1,7 milioane de persoane au intrat în țară din 20 ianuarie 2021.

Citește și: (VIDEO) “Să fim prieteni – Fără Bullying”, program antibullying în 60 de grădinițe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:15:59

Costel Gîlcă și Alex Crețu au prefațat meciul Farul...

Farul Constanța și Universitatea Craiova se întâlnesc luni, de...

ȘTIRI GdS