18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAgresor sexual, ţinut în arest de judecători

Agresor sexual, ţinut în arest de judecători

Instanţele de judecată au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat de 56 de ani, deferit justiţiei pentru agresiune sexuală şi ultraj contra bunelor moravuri. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a atins în zona intimă o femeie de 60 de ani, după care şi-a dat pantalonii jos în faţa ei. Incidentul a avut loc în seara zilei de 17 august, pe strada Lămâiţei din Craiova.

Poliţiştii doljeni au precizat că agresorul a fost identificat la scurt timp după comiterea faptelor. Acesta este un bărbat de 56 de ani, din comuna Bărăşti, Olt.

„În seara zilei de 17 august, poliţiştii au fost sesizaţi de o femeie de 60 de ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pe strada Lămâiţei, un bărbat pe care nu-l cunoaşte ar fi atins-o în zonele intime şi ar fi săvârşit acte de exhibiţionism în faţa ei. În baza semnalmentelor oferite de femeie şi a cercetărilor efectuate, în noaptea de 17/18 august, poliţiştii au identificat un bărbat de 56 de ani, din comuna Bărăşti, judeţul Olt, bănuit de comiterea faptei”, au precizat poliţiştii doljeni.

Suspectul a fost dus la audieri, după care a fost reţinut pentru 24 de ore. Este acuzat de comiterea infracţiunilor de agresiune sexuală şi ultraj contra bunelor moravuri.

Agresor sexual, în arest preventiv

Pe 18 august, inculpatul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea bărbatului de 56 de ani. La sfârşitul lunii octombrie, Judecătoria Craiova a dispus menţinerea măsurii preventive faţă de bărbatul arestat. Judecătorii au respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, formulată de inculpat prin avocat. Hotărârea instanţei a fost contestată de bărbatul arestat la Tribunalul Dolj, instanţă care i-a respins acţiunea ca nefondată.

Judecat pentru agresiune sexuală

Între timp, în septembrie, inculpatul a fost deferit justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Tot la sfârşitul lunii octombrie, judecătorul de cameră preliminară a dispus începerea judecăţii.
„Constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul nr. 5902/P/2023, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, privind pe inculpatul D.I., trimis în judecată, în stare de arest preventiv, sub aspectul comiterii următoarelor infracţiuni: agresiune sexuală şi două infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul D.I.”, a dispus instanţa.

Hotărârea Judecătoriei Craiova nu a fost contestată de inculpat.

Citeşte şi: Substanţe psihoactive noi pe piaţa drogurilor din Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS