20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Bunuri contrafăcute de 7.700.000 lei, descoperite în Constanţa şi Tulcea

(VIDEO) Bunuri contrafăcute de 7.700.000 lei, descoperite în Constanţa şi Tulcea

-

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța și în P.T.F. Isaccea bunuri susceptibile de a fi contrafăcute. Acestea erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute. Valoarea bunuurilor este de aproximativ 7.700.000 de lei.

Polițiști de frontieră din Constanța Sud au efectuat, ieri, controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China.

S-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 13.680 perechi de încălțăminte sport, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.840.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, judeţul Tulcea, polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui microbuz.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în interiorul acestuia, 3.519 articole vestimentare:

  • încălțăminte,
  • îmbrăcăminte,
  • curele de ceas,
  • huse de telefon.
    Obiectele purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ 830.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Citeşte şi: Vâlcea: Coliziune între 2 autocamioane și un autoturism

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liberalii Giugea și Roșca, candidați cu ștampilă la Primăria...

Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, a declarat astăzi că...

ȘTIRI GdS