19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO rețea de trafic de persoane care ducea români la muncă în Franța, destructurată

O rețea de trafic de persoane care ducea români la muncă în Franța, destructurată

În Gironde, proprietarii unei ferme viticole au fost implicați în traficul de persoane din România. A fost destructurată o rețea de trafic de persoane organizată între România și proprietățile viticole din Gironde situate în Capian, Castillon-la-Bataille și Saint-Emilion, scrie publicația franceză ACTU.FR, citată de Rador Radio România.

Marți, 10 octombrie 2023, un angajat al companiei viticole a întâlnit, la Capian, pe dealurile din Gironde, un grup numeros de jandarmi. Un dispozitiv impresionant pentru acest sat de 700 de locuitori din mediul rural, obișnuit cu liniștea.

Jandarmii au intervenit dis-de-dimineață pe un domeniu viticol

Jandarmii au intervenit dis-de-dimineață pe un domeniu viticol pentru arestarea și reținerea proprietarilor, acuzați de trafic de persoane și de supunere a persoanelor vulnerabile la condiții de muncă și cazare nedemne.

Proprietarii ar fi organizat, sub acoperirea proprietăților vinicole din Saint-Emilion și Castillon-la-Bataille, călătorii dus-întors între România și Gironde pentru a exploata forța de muncă românească din podgorii.

Șapte persoane au fost arestate

„Șapte persoane au fost arestate. Această operațiune este finalul unei proceduri inițiate în septembrie 2022 în urma unei plângeri a unui cetățean român”, indică procuratura locală. Muncitorii români au primit salarii de mizerie. Aceștia au denunțat, de asemenea, condițiile de cazare nedemne, agresiunea și diversele privațiuni cărora le-au fost victime.

Printre muncitori se număra și un tânăr de 14 ani. Marți, 16 octombrie, a fost deschisă o anchetă judiciară. Plasarea în arest preventiv a fost solicitată de Parchet pentru toate persoanele acuzate de aceste fapte grave.

O operațiune similară a avut loc în iunie anul trecut. Atunci a fost descoperită și dezmembrată o rețea de trafic de ființe umane între Langon și Maroc.

Citeşte şi: Prins la volan cu o alcoolemie de 1,62 mg/l alcool pur în aerul expirat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS