15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Atac la un liceu din Franța. Un mort și doi răniți

(VIDEO) Atac la un liceu din Franța. Un mort și doi răniți

-

Un atac cu armă albă a avut loc la un liceu din Franța, unde o persoană a fost ucisă şi două rănite de un individ. Evenimentul s-a petrecut, vineri dimineaţă, la Liceul Gambetta din Arras. Presupusul autor, care ar fi strigat „Allah Akbar” în acel moment, a fost arestat, relatează TF1.

Un profesor a fost ucis și două persoane au fost rănite. Autorul atacului, de origine cecenă și aflat în dosar pentru radicalizare (dosar S), potrivit unei surse din poliție, a fost arestat. Parchetul Naţional Antiterorism a deschis o anchetă, potrivit France24.

Evenimentele au avut loc la liceul Gambetta, a scris ministrul de Interne, Gérald Darmanin, pe X (fostul Twitter), precizând că autorul a fost arestat.

Niciun elev de liceu nu a fost rănit, potrivit unei surse din poliție. Printre cei doi răniți se numără un agent de securitate, în stare gravă, după ce a suferit mai multe înjunghieri. Un alt profesor a fosr rănit ușor. Liceenii și personalul liceului au fost închiși în unitate. La fața locului s-a deplasat prefectul Pas-de-Calais, Jacques Billant, care a confirmat acest deces.

Citește și: (VIDEO) Mehedinți: Reținut pentru tâlhărie calificată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:17

(VIDEO) Craiovean, reținut pentru furt din auto

Un tânăr craiovean a fost reținut la scurt timp...

ȘTIRI GdS