12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSuspiciuni de evaziune şi fraude la firme de pază din Craiova

Suspiciuni de evaziune şi fraude la firme de pază din Craiova

Polițiștii Secției Transporturi Craiova, însoţiţi de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale au descins, ieri, la 12 locaţii din Dolj şi Braşov. Au fost vizaţi administratorii unor firme de pază şi protecţie, suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni. Este vorba de evaziune fiscală, fals informatic sau bancrută frauduloasă.

Anchetatorii susţin că prejudiciul este de aproximativ 4 milioane de lei.
„În fapt, începând cu luna martie 2022, administratorii unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate paza şi protecţia ar fi reținut angajaţilor impozitele și contribuțiile către bugetul de stat, pe care nu le-ar fi plătit în termenul de cel mult 60 de zile, deși dispuneau de lichidități.
De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi participat la licitații organizate de diverse instituții ale statului, unde ar fi folosit documente care atestau, în fals, că societățile nu aveau obligații fiscale și bugetare către bugetul de stat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 4.000.000 de lei”, au precizat poliţiştii. La percheziţii au participat şi poliţişti din cadrul Secției Regionale Transporturi Braşov.

Procurorii mai vin cu o acuzaţie

Procurorii craioveni spun că au fost vizate cinci societăţi comerciale de pază şi protecţie. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a explicat că prejudiciul e ceva mai mare, de 4,1 milioane de lei.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova împreună cu organele de poliţie din cadrul SRPT Craiova, SRPT Braşov, SJA Dolj au efectuat în această dimineaţă percheziţii domiciliare în 12 locaţii de pe raza judeţelor Dolj şi Braşov, într-o cauză aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, având ca obiect infracţiunile de evaziune fiscală, fraudă informatică, bancrută frauduloasă şi folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Au fost vizate un număr de 5 societăţi comerciale având ca obiect de activitate pază şi protecţie, prejudiciul adus bugetului de stat fiind estimat la suma de 4.100.000 lei (aproximativ 826.000 euro)”, au transmis procurorii.

Citeşte şi: Doi ani şi şase luni cu suspendare pentru uciderea a patru persoane

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS