13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGazoduct care leagă Finlanda de Estonia, distrus

Gazoduct care leagă Finlanda de Estonia, distrus

Un gazoduct care trece pe sub Marea Baltică ar fi fost distrus, anunță prtesa internațională. Acesta leagă Finlanda de Estonia.

Potrivit primelor informații, Finlanda vorbește despre un sabotaj, iar principalul vinovat ar fi Rusia.

Guvernul finlandez a declarat într-o declarație că autoritățile au descoperit deteriorarea conductei de gaz natural Baltic Connector și a unui cablu de comunicație care leagă Finlanda și Estonia, în jurul orei 2, duminică dimineața.

Cotidianul finlandez Iltalehti a raportat că conducta a fost grav avariată și se preconizează că va fi scoasă din funcțiune timp de câteva luni. Poliția de frontieră finlandeză și forțele de apărare investighează incidentul, potrivit stiripesurse.ro.

„Este posibil ca Rusia să fi vizat un atac de sabotaj”

Ziarul spune că o scădere neobișnuită a presiunii a fost observată în conductă duminică dimineață de către operatorii de gaz finlandezi și estoni, citând surse anonime de informații, spunând că guvernul „a considerat posibil ca Rusia să fi vizat un atac de sabotaj”.

A raportat la începutul acestui an că marinele finlandeze și suedeze și-au intensificat pregătirea pentru a preveni atacurile rusești împotriva rețelelor energetice ale țărilor pe fondul observării navelor rusești în vecinătatea parcurilor eoliene și a cablurilor subacvatice de energie din Marea Baltică.

Citeşte şi: Captură record de ecstasy în România, în valoare de 4 milioane de euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS