1.2 C
Craiova
duminică, 3 decembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalDoljMinor judecat în mai multe dosare penale, în arest

Minor judecat în mai multe dosare penale, în arest

Judecătoria Craiova a prelungit mandatul de arestare emis pe numele unui minor de 17 ani, din Craiova, judecat pentru comiterea a zeci de furturi din autoturisme. În acelaşi dosar sunt judecaţi alţi doi minori, autori ai mai multor spargeri de autoturisme. Numai anul acesta, acelaşi minor, care este recidivist, a fost deferit justiţiei în şase dosare penale. În toate dosarele este acuzat de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Cercetările în acest dosar au fost începute de oamenii legii după ce o minoră de 14 ani a fost prinsă în flagrant, în timp ce fura bunuri dintr-un taxi.
„În noaptea de 15 mai, ora 03.20, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Craiova au fost sesizaţi prin apel de urgenţă 112 de un un tânăr din municipiul Craiova, cu privire la faptul că mai multe persoane încearcă să-i sustragă bunuri dintr-un autoturism echipat taxi. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii, ocazie cu care a fost identificată o minoră în vârstă de 14 ani, din municipiul Craiova, celelalte persoane reuşind să fugă. În fapt, aceştia sunt bănuiţi că prin spargerea geamului, ar fi pătruns în interiorul autoturismului de unde ar fi încercat să sustragă bunuri”, au precizat poliţiştii doljeni.

Asupra minorei a fost găsit un sac de rafie în care se aflau mai multe bunuri şi dispozitive auto. Ulterior, poliţiştii au identificat în zonă şi alte autoturisme ce prezentau urme de forţare.

Minor spărgător de maşini, judecat pentru furt calificat

Ulterior, poliţiştii au explicat că au fost identificaţi toţi suspecţii implicaţi în furturile din autoturisme. Este vorba de patru minori cu vârstele cuprinse între 11 şi 17 ani. Printre ei se află şi tânăra de 14 ani. În total, în noaptea de 14 spre 15 mai, minorii ar fi spart 22 de autoturisme.

Pe 20 mai, minorul de 17 ani a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Săptămâna trecută, Judecătoria Craiova a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de minorul de 17 ani. Între timp, în iulie, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi acuzaţi de furt calificat. Acest dosar se află pe rolul Judecătoriei Craiova, în procedură de cameră preliminară. Se pare că anchetatorii au identificat mai multe victime ale minorilor, pentru că în acest dosar sunt 39 de părţi vătămate, persoane fizice şi societăţi comerciale.

Judecat în alte cinci dosare de furt calificat

În prezent, acelaşi minor este judecat în alte cinci dosare penale privind comiterea unor infracţiuni de furt. Dosarele se află pe rolul Judecătoriei Craiova. În iulie 2021, Judecătoria Craiova a dispus ca inculpatul să fie internat într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an şi 2 luni pentru tâlhărie calificată. În octombrie 2022, într-un dosar de furt calificat, aceeaşi instanţă a dispus ca minorul să stea într-un centru educativ încă 10 luni.

Nici minora de 14 ani nu este la primul conflict cu legea penală. În februarie, anul acesta, a fost condamnată într-un dosar de tâlhărie calificată. Instanţa a dispus faţă de minoră măsura asistării zilnice pe o durată de 6 luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS