21.7 C
Craiova
marți, 23 iulie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Patru tone de tutun vrac ascuns după cutii cu ardei capia

(VIDEO) Patru tone de tutun vrac ascuns după cutii cu ardei capia

-

Poliţiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, într-un autocamion aproximativ patru tone de tutun, ascuns prin metoda “capac”. Tutunul era după mai multe cutii cu ardei capia.

Ieri, polițiștii de frontieră au desfășurat, pe drumul E 675, între localitatea Negru-Vodă și Constanța, o acțiune în vederea prevenirii și combaterii traficului cu produse accizabile.

În jurul orei 04.00, polițiștii au oprit pentru control, un autocamion condus de un cetățean român, de 53 de ani, care transporta ardei capia, pentru o societate comercială din județul Călărași.

Printre încărcătura legală, au fost descoperiţi mai mulți baloți cu frunze uscate de tutun, ambalați în saci negri de plastic.

S-a procedat la inventarierea bunurilor. S-a stabilit că în autovehicul şoferul transporta:

  • cutii cu ardei capia,
  • 72 de saci, care conţineau cantitatea totală de 3.960 kg kilograme tutun.

Întreaga cantitate de tutun estimată la o valoare de aproximativ 400.000 lei a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

  • uz de fals,
  • complicitate la producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă.

Citește și: (VIDEO) Olt: Autoturism în flăcări la intrare în Vlădila

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A condus beat, a provocat un accident şi a...

Judecătoria Craiova a fixat primul termen într-un dosar în care a fost deferit justiţiei un bărbat de 32 de ani, din Podari, acuzat de ultraj, conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă. Potrivit oamenilor legii, în seara zilei de 27 februarie, bărbatul a condus beat şi a provocat un accident în urma căruia a fost rănită o femeie de 42 de ani. Bărbatul avea o alcoolemie de 3,78 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, la spital, unde a fost dus pentru recoltarea de probe de sânge, bărbatul ar fi agresat doi poliţişti.

ȘTIRI GdS