4 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Drumarii au turnat asfalt peste un câine pe o şosea

(VIDEO) Drumarii au turnat asfalt peste un câine pe o şosea

Drumarii au turnat asfalt peste un câine mort, pe o şosea din comuna Porumbacu de Jos, la ieşirea spre municipiul Sibiu. Asta a stârnit nemulţumire pe reţelele de socializare, după ce imaginile cu căţelul au fost publicate pe internet de un localnic.

Primarul localităţii Porumbacu de Jos, Georgeta Maria Poşa, a declarat vineri că a fost sesizată Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, ai cărei drumari se pare că au pus asfalt peste câinele mort de pe marginea şoselei, conform Agerpres.

„Secţia de Drumuri Naţionale Sibiu a avut intervenţii la lucrarea care a fost făcută anul trecut. (…) Şi eu cer explicaţii în continuare şi am apelat la cei de la Sibiu”, a spus primarul Georgeta Maria Poşa.

DRDP Braşov susţine că este puţin probabil ca drumarii să fi lucrat şi să nu observe câinele mort

DRDP Brașov susține că leșul animalului a ajuns pe partea carosabilă adus de roțile unui tractor după finalizarea lucrării, potrivit Ora de Sibiu.

„Imaginile sunt din zona unor lucrării executate pe perioada de garanție de catre un prestator, lucrării ce constau în reprofilarea stratului rutier bituminos foarte subțire cu o grosime variabila de 0,5 – 1 cm. Procesul tehnologic este următorul: se frezează 1 cm din stratul de uzura, se emulsionează suprafața iar apoi se așterne un strat de 0,8 cm de agregate pentru o aderenta mai bună.

Aceste lucrării au fost executate în interiorul marcajului de delimitare a parții carosabile. Acel leș de animal, adus de pe un drum lateral, probabil pe rotile unui tractor, a ajuns acolo după momentul finalizării procesului tehnologic dar a rămas aderent din cauza adezivității emulsiei bituminoase proaspăt turnate. Leșul a fost îndepărtat de colegii noștri în timpul reviziilor zilnice”, a declarat purtător de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekes.

Citeşte şi: Modelul Andre Bîrleanu, arestat preventiv după ce ar fi sechestrat și violat o femeie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS