12 C
Craiova
miercuri, 28 februarie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPatru medici, reținuți în dosarul de mită pentru operații de la „Marius Nasta”

Patru medici, reținuți în dosarul de mită pentru operații de la „Marius Nasta”

Patru medici au fost reținuți și alți patru puși sub control judiciar în dosarul de mită pentru operații de la „Marius Nasta”, conform informațiilor G4Media. Printre cei reținuți se află și chirurgul Cristian Paleru.

La sediul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” au avut loc, miercuri dimineață, percheziții, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Conform procurorilor, pe parcursul anilor 2022 – 2023, mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Bucureşti au primit, în mod repetat, diverse sume de bani şi bunuri de la diferiți pacienți ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu (efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervențiilor chirurgicale).

Au fost efectuate investigații financiare, din care au rezultat diferențe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizați de cercetări, potrivit G4Media.ro.

Anchetatorii au găsit 50.000 de euro acasă la unul dintre doctorii suspectați că cereau mită, au declarat surse judiciare.

Ancheta îi vizează pe doi chirurgi

Ancheta îi vizează pe doi chirurgi care ar fi pretins sume de bani pentru intervenții chirurgicale toracice, au precizat surse judiciare. De asemenea, sunt cercetați și trei medici anesteziști, trei medici rezidenți si un medic specialist.

Sumele pretinse și primite ar fi fost împărțite între acești medici, potrivit acelorași surse.

Citeşte şi: Polonia nu mai trimite arme Ucrainei, anunță premierul după declarațiile lui Zelenski de la ONU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS