14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBăieţel de 13 ani cu handicap, închis într-o cuşcă de lemn de 6 femei, între care mama lui

Băieţel de 13 ani cu handicap, închis într-o cuşcă de lemn de 6 femei, între care mama lui


Un băieţel de 13 ani cu handicap, din Venezuela, a fost închis într-o cuşcă de lemn de 6 femei, între care mama lui.
Procurorul general al ţării, Tarek Procurorul general Tarek William Saab a postat pe reţelele sale de socializare o imagine cu locul în care era adăpostit băiatul. El a spus că acesta era ţinut acolo „expus la foame şi necesităţi”.

„Cei responsabili vor fi acuzaţi de rele tratamente şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni”, a spus procurorul Saab.

Ţinând cont de gravitatea faptelor, în urma unei plângeri făcute de vecini, Poliţia Naţională Bolivariană (PNB) a arestat rudele băiatului. Toate rudele sunt presupuse responsabile de acest crud episod, potrivit site-ului Venezuela News.

Femeile arestate sunt mama, María Muñoz, şi cinci dintre mătuşile băiatului:

  • Xandra Guedez,
  • Deyanira Guedez,
  • Ana Guedez,
  • Cándida Guedez,
  • Maricela Guedez.

Secretarul pentru Securitate Cetăţenească din statul Portuguesa, Luis Medina, a declarat că „băiatul se afla în condiţii deplorabile într-o cuşcă de lemn confecţionată manual”. El a mai spus că, atunci când poliţia a ajuns la faţa locului, copilul era încătuşat.

Potrivit celor relatate ulterior, băiatul era supus acestui tratament încă de la vârsta de şase ani. Victima suferă, de asemenea, de convulsii şi are un „handicap motor” nespecificat. Având în vedere difuzarea cazului şi impactul pe care l-a generat în rândul vecinilor din zonă, oamenii au încercat să linşeze rudele victimei. Cu toate acestea, poliţia a împiedicat acest lucru.

Băiatul va fi transferat la un „cămin” din Caracas, potrivit www.lanacion.com.ar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS