18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean acuzat că a cumpărat droguri cu cryptomonede, trimis în judecată

Craiovean acuzat că a cumpărat droguri cu cryptomonede, trimis în judecată

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a unui craiovean de 35 de ani, acuzat de trafic de droguri de risc şi mare risc. Potrivit anchetatorilor, în ultimii doi ani, bărbatul a vândut droguri consumatorilor din Dolj. În iunie, cu ajutorul autorităților germane, anchetatorii au confiscat 200 comprimate ecstasy, achitate de inculpat cu cryptomonede.

Anchetatorii au precizat că, atunci când a fost prins, bărbatul avea asupra lui o jumătate de kilogram de canabis.
„Inculpatul a fost prins în flagrant având asupra sa cantitatea de 500 de grame canabis. În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2021 – iunie 2023, inculpatul a comercializat droguri de risc și mare risc către consumatori de pe raza județului Dolj. De asemenea, în baza colaborării cu autoritățile judiciare germane, a fost depistată și indisponibilizată cantitatea de 200 comprimate ecstasy, a căror contravaloare a fost achitată de către inculpat în cryptomonede”, au explicat anchetatorii.

Craioveanul de 35 de ani este acuzat de trafic de droguri de risc și mare risc și tentativă la infracțiunea de trafic internațional de droguri de mare risc. Bărbatul a fost arestat preventiv pe 10 iunie. Mandatul de arestare a fost emis de judecătorii de la Tribunalul Dolj.

Trimis în judecată, în stare de arest preventiv

Mandatul de arestare a fost prelungit de judecători la sfârşitul lunii august. Tot atunci, instanţa a respins, ca nefondată, o cerere formulată de avocatul inculpatului, de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Verificarea măsurii preventive va fi făcută de Tribunalul Dolj pe data de 15 septembrie. Între timp, bărbatul de 35 de ani a fost deferit justiţiei, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi se află în procedură de cameră preliminară.

Citeşte şi: Blocurile-torţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS