17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTurc prins la Vama Giurgiu încercând să treacă graniţa cu un copil de 2 ani ascuns în portbagaj

Turc prins la Vama Giurgiu încercând să treacă graniţa cu un copil de 2 ani ascuns în portbagaj

Un turc, cetăţean german, a fost prins la Vama Giurgiu, încercând să treacă graniţa pentru a ajunge în Germania, cu un copil de 2 ani ascuns în portbagaj. Copilul nu ar fi avut viză de intrare pe teritoriul UE.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean german de origine turcă, în vârstă de 50 de ani, la volanul unui autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Germania.

Împreună cu şoferul mai călătoreau, ca pasageri, un alt adult, cetăţean turc şi doi minori, cetăţeni germani. Cu ocazia controlului de frontieră, în portbagajul autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns sub bagaje, un copil în vârstă de doi ani.

Cu privire la cele constatate, conducătorul autoturismului a prezentat paşaportul minorului. A declarat că acesta este nepotul său şi intenţiona să se deplaseze cu el în Germania. Pentru că minorul nu deţinea viză de intrare pe teritoriul UE, l-a ascuns în portbagaj”, se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri, de ITPF Giurgiu.

Având în vedere aspectele constatate, în baza Protocolului româno-bulgar, cei în cauză au fost preluaţi de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare. Aceştia vor fi cercetaţi şi vor fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Citeşte şi: Programul Rabla revine din septembrie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS