19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzător de canabis, în arestul IPJ Dolj

Vânzător de canabis, în arestul IPJ Dolj

Curtea de Apel Craiova a respins, luni, contestaţia formulată de un craiovean de 29 de ani, arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc. Bărbatul a fost prins în flagrant, pe 17 august, de ofiţerii BCCO din Craiova. Încarca să vândă 600 de grame de canabis cu 16.400 de lei. Procurorii DIICOT au stabilit că bărbatul a vândut diverse cantităţi de canabis consumatorilor din Craiova.

Potrivit oamenilor legii, acţiunea de prindere în flagrant a avut loc pe 17 august.
„A fost realizată prinderea în flagrant delict a unui tânăr, de 29 de ani, din municipiul Craiova, care ar fi pus în vânzare peste 600 de grame de canabis, pentru 16.400 de lei. De asemenea, în autoturismul său au fost descoperite și ridicate mai multe recipiente și un cântar electronic de precizie, toate purtând urme de materie vegetală.

Ulterior, a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în municipiul Craiova. Au fost descoperite şi ridicate o altă cantitate de cannabis şi 3.850 de lei. Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul lunii august 2023, bănuitul ar fi comercializat, în mod repetat, diferite cantități de cannabis către consumatori din Craiova”, au precizat anchetatorii.
După acţiunea de prindere în flagrant, tânărul a fost dus la audieri. În aceeaşi zi, procurorii DIICOT au dispus reţinerea craioveanului pentru 24 de ore. Tânărul de 29 de ani este acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Arestat pentru trafic de droguri de risc

Pe 18 august, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, bărbatul a fost dus la Tribunalul Dolj, cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor DIICOT şi a dispus arestarea inculpatului. Hotărârea instanţei a fost contestată de craioveanul arestat la Curtea de Apel Craiova. Luni, pe 28 august, judecătorii au respins ca nefondată contestaţia formulată de inculpat.
„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatorul-inculpat G.E., împotriva încheierii nr. 209 din 18.08.2023 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 200 lei, cheltuieli judiciare către stat”, au dispus judecătorii.
Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Citeşte şi: Şofer recidivist, ţinut în arest de judecători

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS