12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGara din Caracal, evacuată din cauza unor scurgeri de gaze

Gara din Caracal, evacuată din cauza unor scurgeri de gaze

Gara din Caracal a fost evacuată complet, iar traficul feroviar a fost blocat aproape două ore, duminică seară, din cauza unor scurgeri de propan dintr-un vagon-cisternă al unui tren de marfă privat. Garnitura avea în compunere 38 de vagoane, dintre care 8 încărcate cu gaz. Situaţia a fost remediată la timp. Celelalte trenuri care circulau pe acea rută au fost însă oprite în staţiile limitrofe. 

Speriat de o altă catastrofă, un paznic care a simţit miros de gaz a sunat imediat la 112. Imediat, mai multe echipaje de pompieri şi poliţişti au împânzit gara.

Trenul privat de marfă, care circula pe ruta Pasărea – Glogovăț, avea în compunere 38 de vagoane tip cisternă. Dintre acestea, 5 erau încărcate cu GPL, 3 cu propan și 30 cu motorină și benzină. La penultimul vagon pe la un robinet, au fost găsite scurgeri mici de gaz, conform observatornews.ro.

Patru trenuri de călători au fost oprite în staţiile limitrofe, afirmă reprezentanţii CFR SA, potrivit News.ro.

„În urma unui apel la numărul unic 112, care anunța scurgeri la un robinetul unui vagon încărcat cu propan, în Gara Caracal, la locul evenimentului au fost dislocate două autospeciale de stingere, o autospecială CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) și două autospeciale pentru primă intervenție”, se arată într-un comunicat al ISU Caracal.

Pentru protecția populației din zona Gării Caracal, a fost balizat un perimetru de siguranță de 400 de metri. Nu au fost persoane evacuate.

Întârzieri şi de 133 de minute

Până la remedierea situaţiei, care s-a făcut în aproximativ două ore, trenurile care circulau prin gara din Caracal au fost oprite în staţiile adiacente. Unele dintre ele au acumulat întârzieri şi de 133 de minute.

După ce robinetul pe unde se pierdea gaz a fost închis, şi după ce măsurătorile echipajului CBRN au indicat toate valorile zero, circulaţia a fost reluată. 

Citeşte şi: Explozie urmată de incendiu la o brutărie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS