16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStomatolog acuzat de înşelăciune şi fals, pus în libertate

Stomatolog acuzat de înşelăciune şi fals, pus în libertate

Judecătoria Craiova a dispus revocarea arestului la domiciliu faţă de o femeie de 33 de ani, din Craiova, medic stomatolog. Inculpata a fost arestată preventiv pe 23 mai, într-un dosar în care este acuzată că ar fi decontat servicii medicale stomatologice fictive la CAS Dolj. Prejudiciul ar fi de peste 98.000 de lei, susţin oamenii legii. Medicul este acuzat de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

Poliţiştii doljeni spun că femeia este suspectată de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

„La data de 22 martie, având în vedere cercetările ce se efectuează într-un dosar penal sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, polițiștii au efectuat şase percheziţii domiciliare, în municipiul Craiova şi comuna Radovan. Percheziţiile au fost făcute atât la domiciliul unor cadre medicale, cât și la sediul cabinetelor medicale în care aceștia asigură asistență medicală de specialitate. În urma percheziţiilor, au fost identificate și ridicate înscrisuri şi medii de stocare, ce constituie mijloce de probă”, au precizat poliţiştii.

Prejudiciul CAS Dolj, aproape 100.000 de lei

Reprezentanţii IPJ Dolj au susţinut că decontarile fictive ar fi fost făcute de suspectă în perioada mai 2022 – februarue 2023. Prejudiciul adus Casei de Asigurări de Sănătate Dolj este de aproape 100.000 de lei, mai susţin oamenii legii.

„Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada mai 2022 – februarie 2023, femeia de 33 de ani, în calitate de medic stomatolog, prin completarea și depunerea unor înscrisuri nereale, ar fi indus și mențiunt în eroare reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, solicitând și decontând servicii medicale stomatologice fictive acordate unor pacienţi, inclusiv minori, fapt ce ar fi avut ca urmare obținerea unui folos patrimonial injust. Prejudiciul cauzat Casei de Asigurări de Sănătate Dolj este de peste 98.000 lei”, au mai explicat anchetatorii.

Medic stomatolog, pus în libertate

Pe 24 mai, femeia a fost arestată preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova. Ulterior, pe 14 iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au cerut prelungirea mandatului emis pe numele inculpatei. Judecătoria Craiova a respins propunerea procurorilor şi a dispus plasarea inculpatei în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Săptămâna trecută, Judecătoria Craiova a dispus revocarea măsurii arestului la domiciliu. Instanţa a dispus punerea în libertate a inculpatei. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu a fost contestată de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS