25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj40 de ani de închisoare pentru uciderea unui bărbat din comuna Unirea

40 de ani de închisoare pentru uciderea unui bărbat din comuna Unirea

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la câte zece ani de închisoare patru bărbaţi din comuna doljeană Unirea, acuzaţi de încăierare. Potrivit oamenilor legii, în noaptea de 22 spre 23 iunie 2020, inculpaţii au fost implicați într-o încăierare în urma căreia un bărbat de 57 de ani a fost ucis. În altercaţie au fost rănite mai multe persoane, iar două mașini au fost avariate. Alţi trei inculpaţi din acest dosar, implicaţi în aceelaşi scandal, au primit câte un an de închisoare cu executare.

Potrivit oamenilor legii, scandalul a avut loc pe o stradă din comuna doljeană Unirea. În conflict au fost implicați opt bărbați. Unul dintre ei și-a pierdut viața din cauza leziunilor suferite.

”Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi cu privire la o altercaţie care a avut loc pe o stradă din comuna Unirea. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, din primele date stabilindu-se faptul că între două grupuri de câte patru persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 57 de ani, toţi din Unirea, a izbucnit un conflict. În conflict au fost folosite obiecte contondente. În urma altercaţiei, două autoturisme au fost avariate şi mai multe persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Din păcate, în drum spre spital, un bărbat de 57 de ani, a decedat”, au precizat atunci reprezentanții IPJ Dolj.

Plângere pentru ameninţare înainte de omor

În urma cercetărilor, polițiștii doljeni au stabilit că între persoanele implicate în scandal exista un conflict mai vechi. De altfel, una dintre persoane depusese o plângere pentru amenințare.

”Din cercetările efectuate a rezultat faptul că altercaţia ar fi pornit de la un conflict mai vechi, existent între cele două grupuri. Un tânăr de 22 de ani, depusese înainte cu puţin timp de izbucnirea conflictului o plângere pentru comiterea infracţiunii de ameninţare, împotriva unui bărbat de 30 de ani, ambii fiind implicaţi în altercaţie”, au mai precizat oamenii legii.
Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. A fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de încăierare din care a rezultat decesul unei persoane.

40 de ani de închisoare pentru încăierare

Pe 24 iunie 2020, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare pentru șase persoane implicate în scandal.
În august 2020, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a șapte inculpați. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat săptămâna trecută, pe 10 august.
Cei patru inculpaţi acuzaţi că l-au ucis pe bărbatul de 57 de ani au fost condamnaţi la câte 10 ani de închisoare. Judecătorii au dispus ca trei dintre ei să rămână în continuare în arest preventiv. Cei patru bărbaţi au fost obligaţi să achite rudelor victimei 40.000 de lei drept daune materiale, plus 350.000 de lei daune morale.

Ceilaţi trei inculpaţi din dosar au fost condamnaţi la câte un an de închisoare. Instanţa a constatat că, în cazul a doi dintre ei, pedeapsa a fost executată pe perioada arestului preventiv şi la domiciliu.
Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

Încăierarea

Potrivit Codului penal, încăierarea se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
Dacă în cursul încăierării s-a cauzat o vătămare unor persoane și nu se cunoaște care dintre participanți a produs urmările, se aplică tuturor pedeapsa la unu la 5 ani de închisoare. Excepție face victima, care riscă o pedeapsă de la 3 luni la un an.
Când în urma încăierării s-a cauzat moartea unei persoane, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 ani. Dacă s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele pedepsei se majorează cu o treime.

Citeşte şi: Alexandra putea fi salvată din mâinile lui Dincă, însă poliţiştii au „dormit” 14 ore

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS