23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestat preventiv după ce a accidentat un biciclist şi a fugit

Arestat preventiv după ce a accidentat un biciclist şi a fugit

Judecătoria Craiova a dispus, sâmbătă, arestarea preventivă a unui craiovean de 34 de ani, acuzat de vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului. Potrivit poliţiştilor doljeni, în seara zilei de 3 august, bărbatul a accidentat un biciclist şi a fugit. S-a întors la locul accidentului, ocazie cu care poliţiştii au stabilit că era băut. Accidentul a avut loc pe DN 65C, în comuna Mischii, Dolj.

Reprezentanţii IPJ dolj au explicat că şoferul a părăsit locul accidentului. Când s-a întors, poliţiştii au stabilit că băuse înainte de a se urca la volan.

„La data de 03 august, ora 22.43, un tânăr, de 34 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe DN 65C, nu ar fi adaptat viteza într-o curbă la dreapta și ar fi pătruns pe sensul opus de circulație, unde ar fi accidentat ușor un bărbat, de 38 de ani, din comuna Mischii, care se deplasa pe bicicletă. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, însă ulterior a revenit. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat oamenii legii.

Pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Arestat preventiv după ce a accidentat un biciclist

În cursul zilei de vineri, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului de 34 de ani. Sâmbătă, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, suspectul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instaţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea inculpatului.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului D.M. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.08.2023 până la data de 03.09.2023, inclusiv. Respinge solicitarea de a se dispune luarea controlului judiciar sau a arestului la domiciliu, ca neîntemeiată”, au dispus judecătorii.

Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi contestată de craioveanul arestat.

Citeşte şi: Maşină de poliţie, incendiată în curtea… postului de poliţie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS