26.2 C
Craiova
sâmbătă, 22 iunie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Bunuri contrafăcute de peste 6.000.000 lei, confiscate la frontiera cu Bulgaria

(VIDEO) Bunuri contrafăcute de peste 6.000.000 lei, confiscate la frontiera cu Bulgaria

-

Polițiștii de frontieră din Calafat, Giurgiu şi Vama Veche, precum şi din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit bunuri contrafăcute de peste 6.000.000 lei.
În urma unor controale efectuate la graniţa cu Bulgaria au fost confiscate 16.573 articole constând în:

  • smart watch-uri,
  • articole vestimentare,
  • încălțăminte,
  • marochinărie,
  • parfumuri, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, doi cetățeni români. Ace?tia conduceau două ansambluri rutiere înmatriculate în România și transportau diverse bunuri în regim de coletărie, pe ruta Bulgaria-România-Germania.

În compartimentele de marfă au fost descoperite mai multe colete în care se aflau ambalate 8.682 articole vestimentare, încălțăminte și marochinărie.

Saci cu haine

În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion, un turc, de 41 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, rulouri textile din Turcia către Polonia.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin lucrătorilor vamali pentru desigilarea și efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport. Au fost descoperiți în interiorul semiremorcii, ascunși prin metoda capac, mai mulți saci ce conțineau articole vestimentare inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, despre care exista suspiciunea rezonabilă că sunt contrafăcute.

Polițiștii au stabilit că cele 7.146 de bunuri descoperite aparțin șoferului. Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele menţionate.

Garda de Coastă, o altă captură

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Pe 27 iulie, o echipă comună a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din Polonia.

În interiorul containerului se aflau aproximativ 500 de ceasuri smart watch. Acestea sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar ce face curse regulate pe ruta Turcia – România.

Polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele a două persoane, cetățeni români, 95 articole vestimentare și 150 de parfumuri, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Persoanele în cauză au precizat că au achiziţionat articolele din Turcia.

Produsele din cele patru cazuri, în valoare totală de 6.234.800 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Conducătorii auto sunt cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs contrafăcut.

Citește și: Directoarea de la Spitalul Urziceni, suspendată din funcție, după ce o femeie a născut pe asfalt

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident rutier grav cu 5 victime, la Motru

Un grav accident rutier a avut loc vineri la...

ȘTIRI GdS