24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDouă incendii majore în California

Două incendii majore în California

Un incendiu masiv scăpat de sub control în Rezervația Națională Mojave din California se răspândea rapid pe fondul vântului neregulat. În acest timp pompierii au raportat progrese împotriva unui alt incendiu în sud-vest, care a determinat evacuări. Peste 200 de persoane au fost mobilizate la sol şi în aer pentru a încerca să stingă flăcările. Un pompier a fost rănit, potrivit apnews.com.

Flăcările acționate de vânt, cu o înălțime de 20 de picioare (6 metri) în unele locuri, au carbonizat mai mult de 110 mile pătrate (284 de kilometri pătrați) de tufă de deșert, ienupăr și pădure de arbori Joshua, potrivit unei actualizări ale incidentului.

„Vegetația uscată acționează ca o sursă de aprindere. Atunci când este asociat cu acele condiții meteorologice, a dus la foc pe distanțe lungi și flăcări mari”, se spune în actualizare. Nicio structură nu a fost amenințată.

Peste 1.300 de persoane au primit, sâmbătă, ordin de evacuare, lângă comunitatea Aguanga, care găzduiește fermele de cai și crame.

Vânturile puternice și șansa de furtuni vor spori riscul unei reluări a incendiilor, a declarat Departamentul pentru Silvicultură și Protecția împotriva incendiilor din California într-un comunicat.

Citește și: Accident cu victimă în Vâlcea. Un autoturism a lovit o țeavă de gaze

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS