21.7 C
Craiova
duminică, 23 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazie a polițiștilor în Calafat

Razie a polițiștilor în Calafat

O razie a polițiștilor a avut loc, azi noapte, în intervalul orar 22.00-03.00, pe raza municipiului Calafat.

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști din cadrul structurilor de:

  • ordine publică,
  • poliție rutieră,
  • criminalistică,
  • investigații criminale,
  • investigarea criminalității economice,
  • luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale,
  • jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Bilanț razie

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte cu violenţă pe stradă, în baruri și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate și legitimate aproximativ 448 de persoane. Au fost verificate și controlate 13 societăți comerciale, dar și 82 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.000 de lei, dintre care:

  • 2 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată,
  • 7 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Au mai fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.. A fost confiscată suma de 646 de lei.

Totodată, forţele de ordine au constat în flagrant delict şi o infracţiune la regimul rutier.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul. Scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.

Exemple

S-a efectuat controlul unei societăți comerciale, din municipiul Calafat, unde s-a constatat faptul că nu este asigurată ordinea publică prin personal propriu specializat.

În cauză, societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, potrivit IPJ Dolj.

În urma controlului efectuat de polițiști în incinta unei societăți comerciale, s-a constatat faptul că agentul economic nu a evidențiat în aparatul electronic fiscal suma de 474 de lei, reprezentând diferența dintre soldul scriptic și soldul faptic.

Agentul economic a fost sancționat contravențional conform O.G nr.28/1999, cu amendă în valoare de 10.000 de lei. A fost confiscată și suma de 474 de lei.

Citește și: (VIDEO) Doljean, reținut după ce a furt msai multe telefoane mobile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS