13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSingapore: Prima execuție după 20 de ani. Femeie, executată pentru trafic de droguri

Singapore: Prima execuție după 20 de ani. Femeie, executată pentru trafic de droguri

Singapore a spânzurat vineri o femeie condamnată pentru că a traficat o uncie de heroină. Este prima execuție a unei prizoniere în aproape două decenii, în ceea ce grupurile pentru drepturile omului au descris-o drept „o piatră de hotar sumbră” pentru orașul-stat.

Saridewi Djamani, de 45 de ani, a fost spânzurată vineri în închisoarea Changi, a declarat Biroul Central pentru Narcotice (CNB).

Ea a fost condamnată la pedeapsa cu moartea în 2018 pentru deținerea a 31 de grame de heroină, potrivit CNN.

„I s-a acordat un proces echitabil în temeiul legii și a fost reprezentată de un consilier juridic pe tot parcursul procesului”, a spus CNB. Legile din Singapore permit pedeapsa cu moartea pentru traficul de heroină de peste 15 grame.

Saridewi este prima femeie spânzurată în Singapore, după ce coafeza Yen May Woen, 36 de ani, în 2004, a fost condamnată pentru trafic de droguri.

Cele mai dure legi împotriva drogurilor din lume

Singapore menține unele dintre cele mai dure legi împotriva drogurilor din lume. Guvernul rămâne neclintit. Consideră că pedeapsa capitală funcționează pentru a descuraja traficanții de droguri și pentru a menține siguranța publică.

Conform legii, oricine este prins traficând, importând sau exportând anumite cantități de droguri ilegale precum:

  • metamfetamina,
  • heroina,
  • cocaina,
  • sau produsele din canabis primește pedeapsa cu moartea.

Singapore a spânzurat acum 15 persoane – inclusiv străini și un bărbat cu dizabilități intelectuale – de la reluarea execuțiilor pentru condamnări pentru droguri anul trecut.

„Pedeapsa capitală este folosită doar pentru cele mai grave infracțiuni, cum ar fi traficul de cantități semnificative de droguri care provoacă prejudicii foarte grave, nu doar consumatorilor individuali de droguri, ci și familiilor acestora și societății în general”, a spus CNB.

Citește și: WhatsApp introduce funcția de înregistrare a mesajelor video

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS