18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn nou cutremur cu magnitudinea de 5,5 s-a produs în Turcia

Un nou cutremur cu magnitudinea de 5,5 s-a produs în Turcia

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 s-a produs în această dimineață în Turcia, a anunțat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM).  

Conform sursei citate, seismul s-a produs la ora locală 8.44, la o adâncime de aproximativ 10 kilometri. De asemenea, potrivit CSEM, cutremurul a fost urmat la puțin timp de o replică cu magnitudinea de 3.0.

Potrivit CNN Turcia, epicentrul a fost localizat în districtul Kozan din Adana, unde a fost avariată o clădire abandonată.

Analistul CNN Turcia, Prof. Dr. Șükrü Ersoy, a declarat: „Nu este un cutremur care poate fi considerat mic. Poate provoca daune mai serioase clădirilor care au fost deteriorate structural, în special în zona seismică.

Extinderea faliei Çardak a ajuns până la Göksun. Atunci când are loc un cutremur într-un loc, tensiunile sunt resimțite la ambele capete. Astfel de cutremure se întâmplau deja.  (…)

„Pot apărea cutremure de până la 6,5“

Această regiune nu se confruntă cu cutremure mari, așa cum am mai avut până acum. Pot apărea cutremure de până la 6,5, ceea ce este în concordanță cu natura acestei regiuni. Vom monitoriza acest lucru. Continuă pe aceeași falie sau au loc în locuri diferite…

Nu putem scăpa în niciun fel de cutremure. Există structuri în toată Turcia care pot fi afectate de cutremure. Trebuie să desfășurăm studii legate de cutremure.

Trebuie să fiți pregătiți pentru acest lucru. Fiecare cutremur care depășește 5,5 în Turcia poate provoca pagube. 5,5 nu trebuie subestimat.”, a spus el.

Deocamdată nu există informații despre alte pagube produse de cutremur în Turcia.

Citeşte şi: Traficul pe brațul Sulina a atins un nivel record

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS