11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDanezul care a rupt bariera de la Porțile de Fier II, condamnat cu executare

Danezul care a rupt bariera de la Porțile de Fier II, condamnat cu executare

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare un cetăţean danez care a trecut cu maşina prin bariera de la Punctul de Trecere a Frontieri Porţile de Fier II. Incidentul a avut loc pe 26 ianuarie. După ce l-au prins, oamenii legii au stabilit că bărbatul consumase droguri. În maşina acestuia au fost găsite sute de comprimate ce conţineau Alprazolam şi Oxicodonă.

Procurorii DIICOT au precizat că bărbatul a rupt bariera după ce poliţiştii au constatat că are droguri asupra sa.

„La data de 26.01.2023, în timpul controlului efectuat la P.T.F Porţile de Fier II, cu ocazia trecerii frontierei de stat în România, inculpatul a pornit în trombă și a trecut prin bariera aferentă liniei a doua de control pe care a distrus-o, după ce asupra sa au fost identificate substanţe a căror introducere pe teritoriul României este interzisă.
Inculpatul a fost urmărit de polițiștii de frontieră și a fost în cele din urmă blocat în trafic pe raza localităţii Şimian de poliţiști din cadrul IPJ Mehedinţi”, au explicat anchetatorii.

Bărbatul, un cetăţean danez de 44 de ani, a fost testat cu aparatul DrugTest. A fost depistat pozitiv la cocaină. În maşina bărbatului au fost găsite 862 comprimate care conţineau Alprazolam și Oxicodonă.

Condamnat cu executare la Tribunalul Mehedinţi

Cetăţeanul danez a fost arestat preventiv pe 27 ianuarie, iar în martie a fost trimis în judecată. A fost acuzat de trafic de droguri, distrugere, trecerea frauduloasă a frontierei și conducere sub influenţa unor substanţe psihoactive. La sfârşitul lunii iunie, Tribunalul Mehedinţi l-a găsit vinovat pe inculpat. Bărbatul a fost condamnat pentru toate infracţiunile comise. După contopirea pedepselor, a primit o pedeapsă de patru ani şi patru luni de închisoare.

Judecătorii au constatat că prejudiciul produs Poliţiei de Frotieră a fost achitat de inculpat în cursul judecăţii. Instanţa a mai dispus menţinerea arestului preventiv, dar şi distrugerea drogurilor. Hotărârea Tribunalului Mehedinţi nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova.

Citeşte şi: Condamnat cu suspendare după ce a strâns de gât un poliţist

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS