13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCinci doljeni, judecaţi pentru trafic de persoane

Cinci doljeni, judecaţi pentru trafic de persoane

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a cinci persoane acuzate de trafic de persoane şi trafic de minori. Potrivit anchetatorilor, inculpaţii au exploatat sexual mai multe tinere, atât în ţară cât şi în Italia.

Procurorii DIICOT susţin că victimele au fost obligate să practice prostituţia şi în Italia.

„Începând cu anul 2018, cinci inculpați, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, au recrutat și adăpostit, în scopul exploatării sexuale, prin practicarea prostituției, atât stradal, cât și în diverse locații, inclusiv pe teritoriul Italiei, a două persoane vătămate, una minoră şi una majoră. Sumele de bani obținute în urma practicării prostituției au fost însuşite în integralitate de către de aceştia”, au precizat anchetatorii.

La sfârşitul lunii iunie, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au descins la domiciliile suspecţielor. Au fost făcute cinci percheziţii domiciliare şi au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

Judecaţi pentru trafic de persoane

Ulterior, pe 28 iunie, procurorii DIICOT au cerut arestarea preventivă a celor cinci doljeni. Judecătorii au respins propunerea de arestarea a doi dintre inculpaţi. În schimb, instanţa a dispus arestarea la domiciliu a celor doi inculpaţi. În cazul altor trei suspecţi, anchetatorii au cerut arestarea în lipsă.

Pe 4 iulie, instanţa a respins solicitarea anchetatorilor de arestare a unuia dintre cei trei. Inculpatul a fost plasat sub control judiciar pe o durată de 60 de zile. În ceea ce priveşte ultimii doi inculpaţi din acest dosar, judecătorii au dispus amânarea cauzei în vederea citării acestora.

Între timp, săptămâna trecută, cei dinci inculpaţi au fost deferiţi justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, urmând să intre în preocedură de cameră preliminară. În dosarul penal sunt şase părţi vătămate, alte patru fiind identificate în timpul anchetei. Tot săptămâna trecută, instanţa a dispus ca doi dintre inculpaţi să rămână în arest la domiciliu. A fost menţinut şi controlul judiciar faţă de al treilea inculpat.

Citește și: Cosmin Durle, noul secretar general al PSD Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS