18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPanică în Rhodos: Mii de oameni evacuaţi din cauza unui incendiu scăpat de sub control

Panică în Rhodos: Mii de oameni evacuaţi din cauza unui incendiu scăpat de sub control

Grecia se confruntă cu cel mai călduros weekend din ultimii 50 ani, iar Rhodos este afectată de incendiul care este scăpat de sub control. Autoritățile par că nu îi fac față. Peste 2500 de oameni au fost evacuaţi, anunţă autorităţile, în timp ce mai multe case şi hoteluri s-au facut scrum, scrie observatornews.ro. Pompierii au acţionat şi pe timp de noapte pentru a mai domoli calamitatea. Situaţia este îngrijorătoare la o mănăstire de pe insulă, unde pompierii care intervin, au rămas blocaţi în lăcaşul de cult.

Incendiul de vegetaţie arde necontrolat de 5 zile

În regiunea Attica, din care face parte şi Atena, zeci de oameni au ajuns la spital din cauza căldurii. În Rhodos, incendiul de vegetaţie arde necontrolat de cinci zile, în ciuda faptului că în zonă au venit să ajute şi pompierii din ţările vecine.

Curentul a fost întrerupt în mai multe zone ale insulei, iar locuitorii din două sate au primit ordin să îşi părăsească locuinţele. Şi turiştii din două hoteluri au fost evacuaţi. La mănăstirea din Ipseni este o situaţie de criză după ce focul a blocat înăutru pompierii veniţi să intervină. 

Românii care trebuie să ajungă zilele următoare pe insulă se tem de ce îi aşteaptă

Satul Laerma a fost complet evacuat, iar casele au fost cuprinse de flăcări. Nave de pază de coastă și peste 20 de bărci private au luat parte la o operațiune de evacuare a aproximativ 1.000 de oameni de pe plajele din apropierea stațiunilor Kiotari și Lardos. Au fost puse la dispoziţie şcoli şi hoteluri pentru cei care au fugit din calea flăcărilor.

Ieri, mai multe persoane au ajuns la spital cu probleme respiratorii. Situaţia este gravă şi pentru turişti. Românii care trebuie să ajungă zilele următoare pe insulă se tem de ce îi va aştepta. Unii încearcă să-şi primească banii înapoi, în timp ce alţii speră la o minune. Şi astăzi este risc mare de incendii, iar temperaturile pot atinge şi 45 de grade Celsius. 

Citește și: Valul de căldură persistă sâmbătă în 20 de judeţe şi în Bucureşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS