15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPeste cinci tone de cocaină, confiscate de autorităţie italiene

Peste cinci tone de cocaină, confiscate de autorităţie italiene

Peste cinci tone de cocaină, confiscate de autorităţie italiene. Autoritățile italiene au confiscat un transport record de 5,3 tone de cocaină. Acesta era transferat între nave în largul coastei sudice a Siciliei, a anunțat vineri poliția, citată de Reuters.

Transportul avea o valoare estimată la 850 de milioane de euro. Cinci persoane au fost arestate, a precizat Guardia di Finanza.

Poliția a urmărit o navă care venea din America de Sud și a acționat în primele ore ale zilei de miercuri. Un avion de supraveghere a observat pachete aruncate de pe punte în apele strâmtorii Siciliei pentru a fi colectate de o navă de pescuit care aștepta. Aceștia au oprit nava și au găsit cantități mari de droguri într-un compartiment ascuns în spatele unor panouri de pe navă. Doi tunisieni, un italian, un albanez și un cetățean francez au fost arestați.

Operațiunea, o lovitură împotriva contrabandei cu droguri

Președintele regiunii siciliene, Renato Schifani, a apreciat operațiunea ca fiind o lovitură împotriva contrabandei cu droguri. „Drogurile sunt un flagel al societății noastre, alimentat de oameni fără scrupule. Aceştia semănau moartea prin zdrobirea speranțelor și distrugerea multor familii”, a declarat acesta într-o declarație.

În aprilie, poliția italiană găsise aproape două tone de cocaină plutind pe mare în largul estului Siciliei, despre care se crede că ar fi fost lăsată de o navă de marfă pentru a fi colectată.

Citeşte şi: Ministrul Muncii, ordin pentru suspendarea şefului Inspecției Muncii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS