22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrei persoane au fost ucise şi şase rănite într-un incident armat la Auckland

Trei persoane au fost ucise şi şase rănite într-un incident armat la Auckland

Cel puţin trei persoane au murit, inclusiv atacatorul, şi şase rănite după ce un bărbat a deschis focul în Auckland, Australia. Atacul a avut loc cu doar câteva ore înainte de deschiderea Cupei Mondiale feminine la fotbal.

Ofițerii de securitate sunt în alertă, în timp ce zeci de mii de oameni vin pentru a urmări meciul dintre Noua Zeelandă și Norvegia, primul al turneului.

Prim-ministrul Noua Zeelandă Chris Hipkins a confirmat că trei persoane au murit – inclusiv bărbatul înarmat – și alte câteva au fost rănite.

Serviciile de urgență s-au grăbit în cartierul central de afaceri al orașului, joi, imediat după ora locală 7 a.m. Un bărbat înarmat cu o pușcă a deschis focul asupra oamenilor de pe unui șantier, potrivit CNN.

„S-a deplasat prin șantier, descarcând arma de foc în timp ce mergea”, a spus Hipkins. „Ajuns la nivelurile superioare ale clădirii, bărbatul s-a urcat într-un lift unde a fost lichidat.”

Bărbatul era condamnat la arest la domiciliu

Comisarul de poliție din Noua Zeelandă, Andrew Coster, a declarat că un ofițer a fost împușcat în timp ce încerca să-l captureze pe bărbatul înarmat. Patru civili au suferit „răni moderate până la critice”.

Coster a spus că suspectul era condamnat la arest la domiciliu, dar avea o scutire de a lucra la șantierul unde a avut loc atacul. Se pare că incidentul ar fi legat de munca lui acolo.

Bărbatul a avut „antecedente de violență în familie”, dar nu a existat „nimic care să sugereze că ar fi un pericol public”, a spus Coster. El nu avea permis de arme de foc, a adăugat Coster.

Poliția din Noua Zeelandă a declarat că atacul nu a reprezentat un risc pentru securitatea națională. Oficialii au confirmat că ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale feminine și primul meci vor avea loc conform planului.

Cartierul central de afaceri din Auckland este inima comercială a orașului. Este o bază pentru firmele internaționale de top și poarta de acces către faimosul port, care este mărginit de restaurante și baruri și găzduiește terminalul principal de feriboturi.

Atacurile cu arme de foc sunt relativ rare în Noua Zeelandă, mai ales după introducerea unor legi stricte privind armele. Acest lucru s-a întâmplat în 2019, după ce un atac în masă din Christchurch a provocat moartea a 50 de persoane.

Citește și: Protestatarii irakieni au asaltat ambasada Suediei din Bagdad

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS