19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentA murit cântăreața și actrița Jane Birkin

A murit cântăreața și actrița Jane Birkin

Cântăreaţa şi actriţa Jane Birkin a fost găsită decedată în locuinţa sa din Paris, la 16 iulie 2023, transmit agenţiile internaţionale de presă citând surse apropiate artistei, scrie Agerpres.

Jane Birkin, de origine britanică, a fost cunoscută pentru relaţia ei profesională şi personală cu muzicianul francez Serge Gainsbourg şi a fost considerată o inspiraţie în materie de stil în anii ’60 şi ’70, notează bbc.com. S-a născut la Londra, dar a devenit celebră cântând în franceză.

S-a mutat în Franţa la începutul anilor ’70, după ce l-a cunoscut pe Serge Gainsbourg. Cântecul lor, „Je t’aime…moi non plus”, i-a adus celebritatea la nivel mondial, aminteşte şi lemonde.fr.


În afară de viaţa muzicală şi rolurile ei în zeci de filme, a fost o personalitate populară pentru natura ei caldă. De asemenea, pentru lupta stăruitoare pentru drepturile femeilor şi ale persoanelor LGBT. Ministerul francez al Culturii a anunţat că ţara a pierdut o ”emblemă atemporală a francofoniei”, a relatat Reuters. ”Cel mai parizian dintre englezi ne-a părăsit”, a transmis Anne Hidalgo, primăriţa Parisului, citată de agenţia de presă menţionată.

Jane Mallory Birkin s-a născut la Londra la 14 decembrie 1946. Ea a fost fiica actriţei britanice Judy Campbell şi a comandantului David Birkin, din Marina Regală. A urcat pentru prima dată pe scenă la vârsta de 17 ani. Apoi a jucat în musicalul din 1965 ”Passion Flower Hotel”, al dirijorului şi compozitorului John Barry, cu care s-a căsătorit mai târziu. Cei doi au avut o fiică, Kate Barry, iar căsătoria lor s-a încheiat la sfârşitul anilor 1960.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS