24.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn elev a murit după ce a băut energizante şi a fumat 2 pachete de ţigări

Un elev a murit după ce a băut energizante şi a fumat 2 pachete de ţigări

Un elev de 17 ani, venit la o şcoală de vară a uneia dintre universităţile din Iaşi, a murit după ce a fumat foarte mult şi a consumat băutură energizantă.
Coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că a fost primită solicitare prin 112 pentru un băiat care a suferit un infarct.

„Un apel prin 112 ne-a anunţat despre un tânăr de 17 ani aflat într-o tabără de vară în Iaşi, într-un cămin studenţesc, devenit inconştient. A fost acolo echipajul de terapie intensivă SMURD, care a găsit tânărul în stop cardio-respirator. Îi făcea manevre de resuscitare un student de la Facultatea de Geografie, un lucru foarte corect făcut de acel tânăr. S-a continuat resuscitarea avansată, pacientul fiind în fibrilaţie ventriculară iniţial de stop cardio-respirator, ulterior asistolă”, a declarat dr. Diana Cimpoeşu.

În ciuda eforturilor făcute timp de o oră pentru resuscitarea acestui băiat, eforturile au fost în zadar.

„S-a declarat decesul, s-a anunţat Poliţia, iar cazul va fi evaluat post-mortem de către IML. Din declaraţiile colegilor care se aflau la locul intervenţiei am aflat că tânărul consumase băuturi energizante, aproximativ patru doze. El fumase în noaptea respectivă două pachete de ţigări”, a spus Diana Cimpoeşu.

Citeşte şi: Șapte bărbaţi condamnați la închisoare pe viață în Grecia. Au omorât în bătaie fanul echipei adverse de fotbal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS