16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziții DNA în dosarul azilelor groazei

Percheziții DNA în dosarul azilelor groazei

Procurorii DNA fac percheziții și la sediul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Ilfov (AJPIS), potrivit G4Media. Șefa instituției, Nela Decusară, a fost demisă în urmă cu trei zile ca urmare a izbucnirii scandalului în jurul celor trei azile în care bătrânii erau maltratați.
DNA face percheziții și la domiciliile unor funcționari publici.

Sunt vizați doi funcționari de la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Ilfov (AJPIS). Procurorii DNA îi suspectează că l-au acoperit pe Ștefan Godei să acopere neregulile constatate la funcționarea azilului de bătrâni.

Procurorii susțin că cei doi funcționari l-ar fi ajutat pe Godei să mute bătrânii din azil ”ca marfa dintr-un depozit” pentru care Centrul Armonia să pară că îndeplinește condițiile legale de funcționare.

Ştefan Godei, arestat preventiv

AJPIS Ilfov este o instituție în subordinea Ministerului Muncii care are rolul de a verifica modul în care centrele sociale respectă legislația.

Centrul Armonia a fost operat de un ONG înființat de Ștefan Godei și Ligia Enache, prietena și consiliera Gabrielei Firea. Acesta a fost șofer în Primăria București în mandatul Gabrielei Firea.

Mai există un dosar deschis de DIICOT în acest scandal. Dosarul vizează constituirea unui grup organizat, specializat în delapidarea banilor de la stat. În dosarul DIICOT, Ștefan Godei a fost arestat preventiv.

Citeşte şi: (VIDEO) Trei morți și 14 răniți în Illinois, după ce autobuzul Greyhound s-a ciocnit de trei camioane

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS