2.3 C
Craiova
marți, 5 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentDosar penal în cazul celor 25 de bătrâni găsiţi într-un centru neautorizat din Capitală

Dosar penal în cazul celor 25 de bătrâni găsiţi într-un centru neautorizat din Capitală

Cei 25 de vârstnici găsiți într-un centru de bătrâni care funcţiona fără autorizaţie în Sectorul 6 din Capitală, în condiţiile de cazare improprii, cu mizerie și alimente expirate sunt evaluați medical. Poliția Capitalei anunță dosar penal.

Secția 20 Poliție a fost sesizată, marți, de către un bărbat, că la o adresă din Sectorul 6 funcționează un centru de bătrâni fără autorizație.

Echipa de control a constatat că nu ar fi respectate normele igienico-sanitare, condițiile de cazare ar fi improprii. Hrana oferită nu ar respecta normele legale impuse (inclusiv alimente expirate) – fapt susceptibil a pune în primejdie viața persoanelor vulnerabile.

Totodată, unitatea nu ar fi respectat prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și H.G. 1010/2004, în sensul că nu ar fi existat o analiză de risc. Măsurile de securitate au constat doar în amplasarea unui sistem TVCI (sistem de supraveghere). Acesta nu corespunde din punct de vedere tehnic, informează Poliţia Capitalei.

În plus, azilul respectiv nu ar fi avut un punct de lucru declarat. De asemenea, nu ar fi deținut autorizație de funcționare.

Cele 25 de persoane găsite în acest centru de bătrâni sunt în evaluare medicală de către medici și asistenți medicali din cadrul UPU-SMURD București. Batrânii și vor fi mutaţi.

„Se constituie și dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii și vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6”, adaugă sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS