18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCrima din Grădina Botanică: Tinerii au fost înjunghiaţi cu un cuţit cu lama de 19 cm

Crima din Grădina Botanică: Tinerii au fost înjunghiaţi cu un cuţit cu lama de 19 cm

Procurorii doljeni au comunicat, în urmă cu puţin timp, primele concluzii privind atacul din Grădina Botanică din Craiova, în urma căruia o tânără de 14 ani a fost ucisă pe loc. Un tânăr de 19 ani se află în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova. Potrivit anchetatorilor, în urma unui conflict spontan, victimele au fost înjunghiate de un tânăr de 17 ani cu un cuţit cu lama de 19 centimetri.

Procurorii doljeni au stabilit că atacatorul avea cuţitul într-un rucsac.

„În urma cercetărilor efectuate de o echipă complexă formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, respectiv ofiţeri de poliţie judiciară şi criminalişti din cadrul IPJ Dolj, a fost identificat autorul faptelor în persoana unui tânăr în vârstă  de 17 ani, elev. În timp ce se afla în Grădina Botanică, aparent pe fondul unui conflict spontan cu alţi doi tineri, a scos din rucsacul pe care-l avea asupra sa un cuţit cu lama de 19 cm, cu care a înjunghiat-o iniţial pe persoana vătămată în vârstă de 19 ani, în zona toracelui, iar apoi pe victima în vârstă de 14 ani, aplicându-i mai multe lovituri cu corpul tăietor, una dintre acestea în zona cervicală inferioară.

În urma leziunilor provocate minora în vârstă de 14 ani a decedat în scurt timp, iar persoana vătămată în vârstă de 19 ani a fost transportată în stare gravă la spital”, au precizat anchetatorii.

Dosar pentru comiterea infracţiunilor de omor şi tentativă de omor

Procurorii doljeni mai spun că a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de omor şi tentativă de omor.

Atacatorul a fost prins de poliţişti la scurt timp după comiterea faptelor. Băiatul de 17 ani, care ar fi fiul unui poliţist din cadrul IPJ Dolj, a fost prins la intersecţia străzilor Craioviţa şi Pictor Oscar Obedeanu.

În acestă dimineaţă, suspectul de 17 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.  

Citeşte şi: Ucigașul din Gradina Botanică din Craiova ar fi băiat de polițist. Autoritățile tac!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS