18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO turistă a murit în Thassos. 4 români au încercat să o resusciteze

O turistă a murit în Thassos. 4 români au încercat să o resusciteze

O turistă a murit marți pe o plajă a insulei Thassos din Grecia. Singura ambulanță existentă în zonă a avut nevoie de aproape o oră pentru a ajunge acolo.

Femeia de aproximativ 45-50 de ani din Cehia se afla în vacanță în pe o insulă din nord-vestul Mării Egee. Potrivit martorilor, femeia s-a prăbușit pe plaja din Astridas, la câteva secunde după ce a ieșit din mare. Martorii spun că timp de 30 până la 40 de minute, patru turiști români aflați pe plajă au efectuat tehnici de resuscitare și au încercat să o salveze. Ambulanța a sosit abia după 51 de minute.

Mulți turiști străini au reacționat deja pe rețelele sociale

La fața locului a fost chemat un medic care a declarat decesul femeii. Trupul a fost preluat de ambulanță şi s-a dispus necropsia, informează presa locală. Mulți turiști străini au reacționat deja pe rețelele sociale și spun că degeaba au asigurare de sănătătate privată, dacă este inutilă, deoarece pe insulă există o singură ambulanță.

„Îmi pare foarte rău pentru mizeria noastră. Vrem turism la prețuri la nivel de Dubai și avem facilități din lumea a treia. Îmi pare rău! Sper la un tratament mai bun”, a adăugat o localnică, potrivit observatornews.ro.

Citeşte şi: Șase copii au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu un antibiotic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS