15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinor judecat pentru spargeri de maşini, în arest

Minor judecat pentru spargeri de maşini, în arest

Instanţele au dispus prelungirea mandatului de arestare emis pe numele unui minor de 17 ani, din Craiova, acuzat de comiterea a zeci de furturi din autoturisme. În acelaşi dosar sunt cercetaţi alţi patru minori, autori ai mai multor spargeri de autoturisme. În aprilie şi în mai, acelaşi minor a fost deferit justiţiei în trei dosare penale. În toate dosarele este acuzat de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Cercetările în acest dosar au fost începute de oamenii legii după ce o minoră de 14 ani a fost prinsă în flagrant, în timp ce fura bunuri dintr-un taxi.
„În noaptea de 15 mai, ora 03.20, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Craiova au fost sesizaţi prin apel de urgenţă 112 de un un tânăr din municipiul Craiova, cu privire la faptul că mai multe persoane încearcă să-i sustragă bunuri dintr-un autoturism echipat taxi. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii, ocazie cu care a fost identificată o minoră în vârstă de 14 ani, din municipiul Craiova, celelalte persoane reuşind să fugă. În fapt, aceştia sunt bănuiţi că prin spargerea geamului, ar fi pătruns în interiorul autoturismului de unde ar fi încercat să sustragă bunuri”, au precizat poliţiştii doljeni.
Asupra minorei a fost găsit un sac de rafie în care se aflau mai multe telefoane mobile, tablete şi dispozitive auto. Ulterior, poliţiştii au identificat în zonă şi alte autoturisme ce prezentau urme de forţare.

Minor spărgător de maşini, judecat pentru furt calificat

Ulterior, poliţiştii au explicat că au fost identificaţi toţi suspecţii implicaţi în furturile din autoturisme. Este vorba de patru minori cu vârstele cuprinse între 11 şi 17 ani. Printre ei se află şi tânăra de 14 ani. În total, în noaptea de 14 spre 15 mai, minorii ar fi spart 22 de autoturisme.
Pe 20 mai, minorul de 17 ani a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.
La începutul lunii iunie, prucurorii au cerut şi obţinut prelungirea mandatului de arestare. Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost contestată la Tribunalul Dolj de minorul arestat. Marţi, pe 20 iunie, instanţa i-a respins constataţia ca nefondată.

Judecat pentru furt calificat

În prezent, acelaşi minor este judecat în alte trei dosare penale privind comiterea unor infracţiuni de furt. Dosarele se află pe rolul Judecătoriei Craiova, în procedură de cameră preliminară. Nici minora de 14 ani nu este la primul conflict cu legea penală. În februarie, anul acesta, a fost condamnată într-un dosar de tâlhărie calificată. Instanţa a dispus faţă de minoră măsura asistării zilnice pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS