14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentA fost găsită o zonă cu rămășițe împrăștiate care ar proveni de la submersibilul Titan

A fost găsită o zonă cu rămășițe împrăștiate care ar proveni de la submersibilul Titan

A fost descoperită o zonă cu resturi împrăștiate care ar putea proveni de la submersibilul Titan. Acesta a dispărut în apropierea epavei Titanicului, transmite BBC, citând Paza de Coastă americană.

Experții evaluează zona urmând ca datele să fie prezentate într-o conferință de presă.

Un robot operat de la distanță (Victor6000) capabil să ajungă pe fundul mării și să transmită imagini la suprafață a fost amplasat de cercetătorii francezi în zona în care a dispărut submersibilul Titan. Acest robot dispune de două brațe mecanice. Acetea pot efectua manevre extrem de delicate, cum ar fi tăierea sau îndepărtarea de resturi.

Ambarcaţiunea este dispărută de duminică

Submersibilul Titan, care transporta cinci persoane într-o călătorie în largul mării către epava centenară a navei Titanic, în cadrul unei expediţii turistice, începea fiecare călătorie având o rezervă de oxigen care poate ajunge teoretic pentru 96 de ore. Ambarcaţiunea este dispărută de duminică. Astfel, ziua de joi dimineaţa era ţinta-cheie pentru găsirea navei şi a celor aflaţi la bord.

Submersibilul Titan are o lungime de 6,7 metri şi este operat de compania americană OceanGate Expeditions. Acesta şi-a început coborârea duminică la ora locală 8.00 (15.00, ora României). A pierdut contactul cu nava sa de sprijin de la suprafaţă aproape de sfârşitul a ceea ce ar fi trebuit să fie o scufundare de două ore până la Titanic.

Citeşze şi: În Europa este risc tot mai ridicat de boli transmise de țânțari

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS