22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIncendiu și explozie la rafinăria Petromidia din Năvodari

Incendiu și explozie la rafinăria Petromidia din Năvodari

Incendiu și explozie la rafinăria Petromidia din Năvodari. Un incendiu de proporții a izbucnit, miercuri, la rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța, la instalaţia de distilare a motorinei.

„Un incendiu a izbucnit la Rafinăria Petromidia, miercuri după amiază, iar pompierii se deplasează la faţa locului. Deocamdată nu sunt cunoscute alte informaţii despre ce s-a petrecut la Rafinăria Petromidia”, transmite ISU, conform stirileprotv.ro.

Localnicii vorbesc despre faptul că a fost auzită o explozie.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție

„Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Totodată, la nivelul județului Constanța a fost crescută capacitatea operațională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, din ordinul inspectorului general al IGSU, forțele din teren vor fi suplimentate cu 5 autospeciale de stingere, respectiv 2 din județul Călărași, 2 din județul Ialomița și 1 din județul Tulcea. Misiunea este în dinamică”, mai anunță ISU.

Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum

„Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalaţia de distilare a motorinei. Pentru gestionarea cu eficienţă a misiunii de stingere, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Totodată, la nivelul judeţului Constanţa a fost crescută capacitatea operaţională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere”, anunţă IGSU.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, din ordinul inspectorului general al IGSU, forţele din teren vor fi suplimentate cu 9 autospeciale de stingere, respectiv 2 din judeţul Călăraşi, 2 din judeţul Ialomiţa, 1 din judeţul Tulcea şi 4 de la ISU BIF.

În iulie 2021 un alt incendiu puternic s-a produs la Rafinăria Petromidia. Un om a murit și alți cinci au fost răniți în incidentul din urmă cu doi ani. 

De asemenea, în august 2016 s-a produs un alt incendiu la Petromidia. Atunci, patru persoane au fost rănite. 

Citeşte şi: Solstiţiul de vară debutează miercuri, la ora 17.58

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS