12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAtenție la fraudele online!

Atenție la fraudele online!

Poliția atrage atenția asupra fraudelor online comise prin metoda phishingului. Victimele sunt abordate prin e-mail, SMS, voice phishing și sunt determinate să transmită atacatorilor date personale, bancare sau de autentificare.(sursa:antena3).

Potrivit IGPR, phishingul rămâne o amenințare și unul dintre cele mai vechi moduri de operare comis prin intermediul sistemelor informatice. Este în continuă dezvoltare și este întâlnit constant în sesizările penale.

În varianta clasică a phishingului, prin e-mail și prin SMS, autorii falsifică identitatea unei entități de încredere, cum ar fi o bancă sau o companie, prin utilizarea numelui, logoului și aspectului vizual autentic. Apoi creează niște site-uri web false, care arată asemănător cu cele originale.

Autorii transmit e-mailuri false sau mesaje-text false victimelor. Mesajele au trimitere directă la site-urile web false și utilizează tehnici de manipulare psihologică, cum ar fi inducerea fricii, a urgenței sau a curiozității, pentru a determina utilizatorii să reacționeze prompt și să furnizeze informațiile solicitate. Site-urile web care arată asemănător cu cele originale îi determină pe utilizatori să creadă că mesajul provine de la o sursă de încredere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS