22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Rețea de traficanți de persoane, destructurată

(VIDEO) Rețea de traficanți de persoane, destructurată

-

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au efectuat, astăzi, 13 percheziții, în București, Cluj-Napoca și în județul Ilfov.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și instigare publică. În cursului anului 2021, 3 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, în vederea comiterii infracțiunii de trafic de persoane.

Bănuiții ar fi creat un sistem prin care ar fi recrutat mai multe persoane vătămate, pe care le-ar fi determinat, inclusiv prin acte de violență, să producă materiale cu conținut sexual, explicit, pentru o platformă online dedicată adulților. Fetele erau obligate să producă materiale pornografice prin videochat. Beneficiile materiale astfel obținute au fost însușite aproape integral de către persoanele bănuite.

Persoanele vătămate ar fi fost recrutate prin metoda loverboy. Femeile erau induse în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj.

7 persoane vătămate

Persoanele vătămate erau adăpostite în imobile din județul Ilfov și municipiile București și Cluj – Napoca. Prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică, ar fi fost exploatate sexual de membrii grupului.

În vederea fidelizării persoanelor vătăma acestea au fost obligate să-și tatueze numelui și/sau chipului membrului din grup care se ocupa de exploatarea lor.

Până în prezent, au fost identificate 7 persoane vătămate, care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat.

Au fost conduse, în vederea audierii, 31 de persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională.

La activități au participat și polițiști din :

  • cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate,
  • Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București,
  • Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița – Năsăud,
  • jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Citește și: Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune din Gorj și alte trei județe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

În Româna 20% dintre tineri nici nu învață, nici...

20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu...

ȘTIRI GdS