21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbat din Calopăr, în arest preventiv pentru proxenetism

Bărbat din Calopăr, în arest preventiv pentru proxenetism

Procurorii DIICOT au cerut şi obţinut prelungirea mandatului de arestare emis pe numele unui bărbat de 31 de ani, din comuna Calopăr. Potrivit anchetatorilor, inculpatul a exploatat sexual şase tinere în Italia, Germania, Belgia, Elveția, Austria și Finlanda. Ar fi obţinut de pe urma victimelor între 1.000 și 2.000 de euro pe zi.

Anchetatorii au precizat că, pe 4 mai, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au descins la domiciliul inculpatului.
„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT, au documentat activitatea infracțională a unui tânăr, de 31 de ani, din comuna Calopăr, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

Astfel, la data de 4 mai, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința acestuia. Au fost ridicate înscrisuri, mijloace de probă și sume de bani. Din cercetări a reieșit că, din 2013 până în prezent, folosindu-se de metoda „lover boy”, iar, ulterior, prin exercitarea de acte de violență fizică și verbală, bărbatul ar fi exploatat sexual șase tinere, trei din județul Dolj, iar alte trei din București, Olt și Brăila.
Acesta le-ar fi determinat pe tinere să practice prostituţia stradală în Italia, precum și în cluburi și case de toleranță din Italia, Germania, Belgia, Elveția, Austria și Finlanda, sumele de bani astfel obținute, între 1.000 și 2.000 de euro pe zi, fiind însușite de bărbat”, au precizat anchetatorii.

În arest preventiv pentru proxenetism

Tot pe 4 mai, după ce a fost audiat, inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore. O zi mai târziu, bărbatul a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Dolj. Doljeanul de 31 de ani este acuzat de trafic de persoane și proxenetism.

Marţi, pe 30 mai, procurorii au cerut instanţei prelungirea mandatului de arestare. Judecătorii au admis solicitarea anchetatorilor şi au hotărât ca inculpatul să rămână în arest.

„Prelungeşte măsura arestului preventiv a inculpatului Z.C. pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 04.06.2023 şi până la data de 03.07.2023, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu”, au dispus judecătorii. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost contestată de inculpatul arestat.

Citeşte şi: Femeie judecată la Craiova pentru propagandă teroristă, în arest preventiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS