11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentExplozie violentă într-un bloc din Bucureşti

Explozie violentă într-un bloc din Bucureşti

O explozie puternică a avut loc, luni, într-un apartament aflat la etajul doi al unui bloc situat pe strada Răcari din cartierul bucureștean Vitan. Un bărbat de 50 de ani a fost scos de pompieri de sub dărâmături, iar un bărbat de 84 de ani a suferit arsuri. Alţi 30 de locatari au fost evacuaţi, potrivit pompierilor. 

Pompierii au explicat că explozia nu a fost urmată de un incendiu. Au fost distruse însă mai multe elemente ale imobilului.

„Explozie intr-un bloc din București, cu victimă. Explozie neurmată de incendiu, produsă la un apartament la etajul 2, strada Răcari. Din interior a fost scoasă o victimă (prinsă sub o placa de beton), 50 de ani, în stare de conştientă, preluată de echipajul SMURD. Efectuăm verificări pentru cautarea altor posibile victime. În urma exploziei, numeroase elemente de construcţie au fost dislocate (uşi, ferestre, zidărie). Acţioneaza cinci autospeciale de stingere, SMURD, Descarcerare, Detaşamentul Special de Salvatori”, sunt primele informaţii oferite de pompieri.

O altă victimă, un bărbat de 84 de ani, a fost transportată la spital cu arsuri.

Aceştia din urmă au mai precizat că au fost evacuaţi aproximativ 30 de locatari. A fost solicitat sprijinul Inspectoratului de Stat în Construcţii pentru evaluarea structurii de rezistenţă a clădirii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS