19 C
Craiova
marți, 3 octombrie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentAccident feroviar devastator în India: Aproape 300 morți și 850 de răniți

Accident feroviar devastator în India: Aproape 300 morți și 850 de răniți

Un accident feroviar devastator a avut loc vineri, în India. În timpul acestuia, cel puțin 288 persoane au murit. De asemenea, 850 au fost spitalizate după ce un tren de pasageri a deraiat. Acesta s-a ciocnit cu un alt tren de marfă în districtul Balasore din Odisha, potrivit presei locale, citată de Reuters.

Operațiunile de salvare au fost în curs de desfășurare la fața locului, noaptea trecută, și s-a acordă „toată asistența posibilă” celor afectați, a declarat vineri premierul indian Narendra Modi într-un mesaj pe Twitter, scrie Hotnews.

Noaptea trecută, în jurul orei 00.10, bilanțul catastrofei feroviare produse de mai multe trenuri în estul Indiei a crescut la cel puțin 120 de morți și 850 de răniți, în timp ce se crede că numeroși pasageri sunt prinși sub mormane de fier vechi, au anunțat sâmbătă dimineață oficialii, potrivit AFP.

„La ultima numărătoare, aveam peste 120 de morți. Cifra este în creștere, deoarece există mulți răniți grav, cu răni la cap”, a declarat pentru AFP Sudhanshu Sarangi, directorul general al serviciului de pompieri din statul Odisha. „Un eveniment foarte trist și perspectivele nu sunt bune”. Un înalt oficial guvernamental regional, Pradeep Jena, a declarat pentru AFP că „aproximativ 850 de persoane au fost internate în spitale”.

Numărul victimelor, în continuă creștere

Însă, mai târziu, numărul morților a crescut foarte mult, ajungând la 288.

Coliziunea este un „accident grav”, a declarat reporterilor H K Dwivedi, secretarul șef al Bengalului de Vest.

Trenul Coromandel Express, care circulă de la Kolkata la Chennai, a deraiat și a căzut pe linia de tren de lângă. Multe persoane au rămas prinse sub fiarele contorsionate, potrivit rapoartelor.

„Nu pot să comentez detaliile în acest moment și nici numărul victimelor. Eram în Delhi și mă grăbesc să ajung la locul accidentului”, a declarat pentru Reuters Archana Joshi, director general al Căilor Ferate din sud-estul țării.

Joshi a precizat că un număr mare de răniți erau transferați la spitale. „Echipele de salvare ale căilor ferate din Kharagpur și din alte stații din apropiere au ajuns deja la fața locului. Ajutorul și salvarea sunt în curs de desfășurare”.

Citește și: Accident în Olt cu trei maşini implicate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS