14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO țigară electronică a explodat într-un avion easyJet

O țigară electronică a explodat într-un avion easyJet

Bateria unei țigări electronice a explodat în timpul unui zbor între Geneva și Amsterdam, iar cabina pasagerilor s-a umplut cu fum. La bord a izbucnit și un incendiu, stins repede de călători.

Bagajul unui călător a luat foc în spațiul de depozitare de deasupra capului. Călătorii au intrat în panică când au văzut ieșind fum de acolo, potrivit Daily Star.

Pasagerii zborului easyJet U2-1517 au auzit un „zgomot ca o pocnitură”, care venea dintr-un dulap de deasupra capului, la scurt timp după decolare. Totul s-a întâmplat, joi, 18 mai, imediat după ora 15:00.

La scurt timp după decolare, când aeronava ajunsese la înălțime de 2.000 metri, pasagerii au văzut cum din dulap începuse să iasă fum. Stewardesele l-au deschis, iar acolo se aflau două genți în flăcări. Câțiva pasageri le-au apucat și au stins focul cu ce au avut la îndemână.

Ca măsură de precauție, aeronava s-a întors totuși pe aeroportul din Geneva. O anchetă ulterioară a stabilit drept cauză a incendiului o defecțiune a bateriei unei țigări electronice aflată într-unul din bagaje. La aterizare, serviciile de urgență au inspectat amănunțit aeronava, dar niciun călător nu a fost rănit. Cei 191 de pasageri au ajuns la destinație ziua următoare.

Citește și: (VIDEO) Torenți pe străzile din Reșița

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS