19 C
Craiova
marți, 3 octombrie, 2023
Știri de ultima orăLocalDoljBunuri contrafăcute în valoare de 8 milioane de euro, confiscate la PTF Calafat

Bunuri contrafăcute în valoare de 8 milioane de euro, confiscate la PTF Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, bunuri contrafăcute în valoare de aproximativ 8 milioane de euro. Bunurile au fost descoperite într-un tir condus de un cetățean bulgar.

Potrivit oamenilor legii, bunurile au fost descoperite în seara zilei de vineri.

”În data de 26.05.2023, în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean bulgar, care se afla la volanul unui autocamion, înmatriculat în Bulgaria. Conform documentelor prezentate, şoferul transporta marfă în regim de coletărie, pe ruta Grecia –Ungaria. Cu ocazia efectuării controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul de marfă al autocamionului, mai multe cutii de carton ce conțineau articole de îmbrăcăminte și marochinărie.
În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 21.510 articole de îmbrăcăminte și marochinărie, toate purtând însemnele unei mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Șoferul autocamionului a declarat ca bunurile îi aparțin.
Bunurile, în valoare de 38.159.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor”, au precizat polițiștii.

Șoferul bulgar este acuzat de comiterea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS