25.6 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn român a înjunghiat o austriacă de 136 de ori, după o noapte împreună

Un român a înjunghiat o austriacă de 136 de ori, după o noapte împreună

Un tânăr român a înjunghiat o austriacă de 136 de ori, după o noapte împreună. Marți după-amiază, un român în vârstă de 24 de ani a fost condamnat la închisoare pe viață de Tribunalul din Graz, în Austria, pentru dublu omor.

Prima victimă a românului a fost o femeie de 41 de ani, după ce au petrecut o noapte împreună. Ar fi înjunghiat-o de peste o sută de ori cu o foarfecă, după care a incendiat apartamentul și a fugit.

Câteva zile mai târziu, românul avea să comită un nou act înfiorător. În fața instanței, tânărul a recunoscut ambele crime.

Românul și femeia de 41 de ani din Stiria s-au întâlnit pe 6 februarie 2022. O zi mai târziu, austriaca avea să moară într-un mod înfiorător. După ce au petrecut o noapte împreună, bărbatul a pus mâna pe o foarfecă și a înjunghiat-o de 136 de ori, scrie publicația Heute. Apoi, în încercarea de a acoperi urmele crimei, tânărul a incendiat apartamentul.

Victima a fost descoperită de un vecin

Victima a fost descoperită de un vecin, alertat de fumul care invadase locuința de lângă el. Românul a fost văzut, ulterior, cu haine pătate de sânge, în gara principală din Graz. Aici își întâlnise victima cu o zi înainte. Cei doi băuseră împreună cantități mari de alcool, înainte de a merge împreună acasă. 

Le-a spus polițiștilor că „urăște femeile”

În fața judecătorilor, românul a spus că femeia de 41 de ani i-a amintit de fosta lui iubită, care l-a înșelat. După ce a fost arestat, le-a spus polițiștilor că „urăște femeile”, că s-a simțit jignit și folosit. 

Tribunalul Penal din Graz l-a condamnat pe român la închisoare pe viață

La câteva zile după crimă, românul ar fi întâlnit o altă femeie în gara din Zurich, pe 11 februarie. Ulterior, bărbatul a recunoscut că a ucis-o și pe aceasta cu 40 de lovituri de cuțit. Când cadavrul femeii a fost descoperit, românul era deja în arest, la Graz. Acest caz este cercetat separat de autoritățile elvețiene.

Pentru infracțiunile sale, Tribunalul Penal din Graz l-a condamnat pe român la închisoare pe viață, însă decizia nu este definitivă.

Citeşte şi: Premierul Ciucă: Vineri îmi voi depune mandatul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS