21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDirectorul Aeroportului Cluj, găsit vinovat pentru luare de mită, scapă de închisoare

Directorul Aeroportului Cluj, găsit vinovat pentru luare de mită, scapă de închisoare

Directorul Aeroportului Cluj, găsit vinovat pentru luare de mită, scapă de închisoare. Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Cieo, a scăpat de închisoare pentru luare de mită. Asta după ce Tribunalul Cluj a anunțat că a intervenit prescripția, relatează Actual de Cluj. 

Aceeași situație îl vizează și pe afaceristului Ioan Bene. Acesta i-a dat ca mită lui Ciceo un bloc de 3 etaje, pe strada Trifoiului, la numărul 53.

A intervenit prescripţia

Pe scurt, prescripția răspunderii penale este prevederea legală. Conform acesteia, după o anumită perioadă (stabilită prin lege) de la comiterea faptelor de natură penală se înlătură răspunderea penală. Îîn cazul instrumentat de DNA Cluj împotriva lui David Ciceo și Ioan Bene, prescripția ar fi intervenit de mai multe luni.

În 2014, firma Construcții Napoca, condusă de afaceristul Ioan Bene, primea cu dedicație, contractul pentru realizarea unor lucrări de investiție semnificative în incinta Aeroportului. Lucrările erau la noua pistă de aterizare-decolare. Intervenția DNA Cluj asupra modului în care firma lui Bene a obținut contractele în Aeroport a dus la condamnarea și arestarea fostului președinte liberal al Consiliului Județean, Horea Uioreanu. Acesta este singurul care a plătit pentru furturile din regia aeroportuară clujeană, relatează ziarul clujean.

Cazul de dare și luare de mită s-a disjuns din marele dosar de corupție

Cazul de dare și luare de mită care-i viza pe inculpații David Ciceo și Ioan Bene s-a disjuns din marele dosar de corupție. Acesta a dus la condamnarea lui Horea Uioreanu.

De aproximativ doi ani au avut nevoie procurorii să-i trimită în judecată pe David Ciceo și Ioan Bene (prin acest dosar disjuns, nr.1250/117/2017). De atunci, judecătorii au semnalat și constatat mai multe neregularităţi. Acestea au tot fost tergiversate de procurori până la momentul prescripției, după cum reiese din soluția pronunțată marți seara de Tribunalul Cluj.

Sentința instanței clujene prevede ca imobilul care a constituit obiectul mitei să fie confiscat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS